More

  Care este diferenta dintre jadul real si jadul fals?

  Jadul a fost purtat candva de regalitatea. Exista multe pietre pretioase de jad false pe piata si este important sa stiti cum sa faceti diferenta. Care este diferenta dintre Jad real si Jad fals? Cum arata Jade adevarat? 

  Jadul real nu are o culoare verde perfecta, in timp ce Jadul fals este adesea plictisitor si are bule. Planeta Mercur si chakra inimii guverneaza Jade. Jadul este excelent pentru prosperitate, succes si sanatate. Jadul real sau fals poate fi testat prin vedere, atingere, sunet, lumina, zgarietura si greutate. 

  Va voi invata cum sa identificati Jade in functie de aspect, textura, proprietati, soiuri si caracteristici. 

  Cum arata Real Jade?

  Cristal de jad pe fundal alb

  Real Jade are o  textura translucida sau transparenta  si  nu este opac . Are, de asemenea, o mare profunzime de culoare si textura, asemanatoare cu tesatura. 

  Daca cristalul in cauza are o culoare sau un aspect perfect omogen, ar putea fi un fals. 

  Cum arata Jadul brut? Pietrele de jad brute, brute sau nelustruite au o suprafata robusta si opaca, cu o stralucire ceara. 

  Inainte de a decoda secretele modului de identificare a Jadului autentic, iata cateva trasaturi importante: 

  Diferite tipuri de jad

  Jadul este un mineral silicat vechi de sute de milioane de ani. Desi este disponibil in diferite culori, exista doua soiuri majore de Jade.

  Nephrite Jade: Nephrite Jade este Jad adevarat?

  Jad nefrit pe un fundal alb

  Culorile in care puteti gasi Nephrite Jade sunt verde, gri, alb, rosu si negru, cu dungi galbene sau maro. Acest tip de Jad are o acoperire sau un luciu asemanator rasinii, dar are o varietate mai mica de culori in comparatie cu Jadeitul. In comparatie, Jadul Nefrit este mai usor decat Jadeitul. 

  • Duritate MOHS : mai mica decat Jadeitul de la 6 la 6,5 

  Jadeit 

  Cristal de jadeit pe fundal alb

  Jadeitul este mai scump in comparatie cu jadul nefrit. Jadeitul are o gama larga de culori, cum ar fi verde-albastrui, verde pal si verde inchis. Aceasta varietate de jad poate fi gasita si in culori rare, cum ar fi roz, negru si violet. 

  • Duritate MOHS : mai mare decat Jadul Nefrit la 6,6 pana la 7. 
  Cristal de jad pe fundal alb

  Jade straluceste in intuneric?

  Nu, Jade autentic nu straluceste in intuneric sau sub lumina UV.  Cu toate acestea, unele soiuri de jad tratat emit o stralucire moale, albastru pal sub lumina UV. 

  Cum sa identifici Jade? 5 teste pentru a-ti testa jadul 

  Cristal de jad pe fundal alb

  Parapsihicii numesc Jade piatra suprema pentru karma si sanatate buna, iar gemologii nu se pot opri din a-i aprecia frumusetea. Cu toate acestea, toate acestea sunt o risipa daca ajungeti cu Jade fals. 

  Iti voi spune cinci teste pentru a determina daca ai Jade adevarat fara a parasi casa ta. 

  Testul de atingere

  Cel mai simplu mod de a distinge un Jad fals de unul real este prin atingerea lui. Daca piatra ta simte altceva decat piatra rece, nu este un cristal de jad autentic. 

  Jadele adevarate raman reci. Nu se vor incalzi daca le tineti in palma sau daca va frecati mainile de ele pentru cateva secunde.

  Pentru a face acest test, ridicati cristalul de Jad si tineti-l in palma timp de un minut sau doua. Cand ati terminat, comparati temperatura jadului cu o pietricica sau o piatra obisnuita.

  Testul Luminii 

  Denumit uneori  Testul UV , acesta este un  test pentru a examina interiorul cristalului tau de jad pentru defecte, variatii si modele. 

  Cristalele de jad real au pete cu  modele neuniforme si urme la suprafata.  Au, de asemenea, o colorare consistenta, cu fibre asemanatoare venelor.

  Pe de alta parte,  cristalele false de jad au o colorare impecabila si apar cu stratificatii sau bule

  Tot ce trebuie sa faceti este sa va tineti cristalul de jad sub o sursa de lumina UV si sa cautati venele.

  Testul de greutate 

  Real Jade nu este usor, in timp ce sticla sau Jade asemanator pot fi. De fapt,  jadul autentic se simte greu pentru ca are o densitate buna.  Jadeitul are o densitate mai mare decat Jade Nefrit. 

  Pentru a face acest test, arunca-ti cristalul de jad in sus si prinde-l pentru a simti greutatea pietrei. Puteti compara greutatea sa aruncand si prinzand alte pietre sau cristale de aceeasi dimensiune.

  Testul de sunet 

  Cand loviti un jad adevarat cu un alt jad autentic, acesta creeaza un sunet moale, inalt, strident si rezonant. 

  Pe de alta parte, falsurile din sticla si plastic vor scoate un ecou sau un sunet gol.

  Testul Scratch 

  Deoarece MOHS of Jade are sub 7 ani, Jade real nu se zgarie usor.

  Puteti verifica autenticitatea zgariind o bucata de sticla, plastic, o pietricica, un cutit, un ac sau un ac de pe cristal.  

  Cristalele cu MOH mai mari, cum ar fi Ruby, Pearl si Topaz, vor zgaria, de asemenea, un Jad adevarat. 

  Cum arata Fake Jade? Cum poti deosebi Jade fals de Jade adevarat?

  jad lustruit pe un fundal alb

  Jadul fals poate arata perfect, neted, sticlos sau plictisitor, in functie de ceea ce este.  Am vazut cristale false de jad in culori albite, cum ar fi verde pal, maro, verde smarald si galben. 

  Un cadou de Jade neautentic este sa cauti un nume fals. De obicei, pietrele false de jad sunt comercializate ca jad himalayan, jad chi, dolomit de jad, jad de munte sau jad malaezian. 

  Pietre care arata ca Jad (dar nu sunt)

  A sti cum sa alegeti un cristal autentic este crucial daca ati alocat o suma forfetara pentru a investi in jad adevarat. 

  Iata lista cu „jade asemanatoare” pe care ar trebui sa le evitati: 

  Jad adevarat vs. Jad fals

  Tocmai ai cumparat un cristal de jad? Poate doriti sa verificati toate cristalele si bijuteriile de jad din colectia dvs. Indiferent de motiv, cristalele reale de jad sunt superbe si pot costa de la 5 la 500 0000 USD per carat, in functie de calitatea, taierea, claritatea, originea, dimensiunea si culoarea lor. 

  Iata un rezumat complet al jadului real versus jadului fals:

  Sunteti confuz cu privire la diferenta dintre turmalina autentica si cea falsa? Avem un ghid aprofundat despre cum sa determinati turmalina reala si falsa.

  Recente

  Related articles

  Vrei o consultatie de Tarot Instant?

  Afla acum adevarul la intrebarile care te framanta!

  Tarot Online. Specialisti nostri te vor ajuta.
  Prezicerea viitorului prin ghicitul in carti este la indemana ta.
  Apeleaza la tarotul online pentru aflarea destinului tau in toate amanuntele sale.