More

  Carti de tarot pentru incepatori: Cum sa utilizezi carti de tarot pentru auto-reflectie

  Ce este tarotul? In timp ce tarotul este adesea privit ca un dispozitiv antic, de alta lume, folosirea cartilor de tarot in viata moderna nu este ceva rezervat doar psihicilor si cititorilor experimentati, tarotul este pentru toata lumea. Cartile de tarot sunt de fapt destul de usor de utilizat si complet accesibile pentru incepatori. Tot ce ai nevoie pentru a incepe este o intelegere de baza a ceea ce reprezinta ele si cum le poti aplica in viata ta.

  In esenta, tarotul este un instrument pentru inchizitia constienta a sinelui, oferindu-ne un ghid prin care sa ne evaluam si sa reflectam asupra vietii noastre. Un pachet de tarot spune o poveste: prin 78 de arhetipuri distincte, cartile de tarot ilustreaza mituri si simboluri alegorice ale experientelor noastre de viata si ale situatiilor cu care se confrunta umanitatea. 

  Citindu-va propriile experiente traite in carti, practicarea tarotului va permite sa deveniti parte din experienta umana colectiva. Lucrand cu magia tarotului, nu mai esti singur intr-o lupta izolata pentru sens sau claritate; faci parte dintr-un tot mai mare.

  Cum functioneaza cartile de tarot

  Cartile de tarot nu sunt dispozitive profetice sau de ghicire, mai degraba sunt pur si simplu oglinzile noastre. Fiecare card reprezentand o fereastra minuscula in constiinta colectiva, ei nu ofera raspunsuri da sau nu sau raspunsuri clare, ci lucreaza mai degraba in conjunctie cu intuitia si sentimentele tale. Prin propriul sau limbaj unic de imagini si simbolism, cartile de tarot ajuta la aducerea ordinii, structurii si vindecarii in viata noastra.

  Pentru a invata limba tarotului, trebuie sa va simtiti drumul prin diferitele sale modele si teme de-a lungul timpului si sa lasati mesajele sa fiarba. Tarotul nu este ceva ce trebuie studiat, este ceva ce trebuie simtit prin prisma propriei tale vieti. O modalitate excelenta de a face acest lucru este printr-o practica numita Tarot Journaling.

  Numarul de carti dintr-un pachet de tarot

  Un pachet de tarot tipic are 78 de carti. Aceste 78 de arhetipuri spun povestea tuturor dorintelor, luptelor, intelepciunii si misterelor care ne leaga intrinsec ca fiinte umane. Lucrand cu simbolurile universale ale tarotului, gasesti o legatura directa cu diversitatea experientelor de viata. Simplul act de a tine un pachet de carti de tarot te leaga instantaneu de constiinta colectiva – lucruri puternice.

  Un pachet de tarot este impartit in trei categorii majore: Arcane majore, Arcane minore si carti de curte. Ce tip de pachet pe care il folositi nu este la fel de important ca modul in care va simtiti conectat la pachet – pentru a incerca un pachet prietenos pentru incepatori, cu imagini care provoaca gandirea, consultati pachetul Wild Unknown de Kimberly Krans. 

  Cele 22 de carti de tarot ale Arcanelor Majore, primele carti ale pachetului, reprezinta calea individuala catre autodescoperire si marcheaza o trecere prin experienta umana. Denumite uneori carti „atu”, aceste carti reprezinta modelele mari, involburate ale vietii umane: calatoria interioara care, speram, ne va aduce la adevarata integrare cu toate lucrurile. Calatoria de la un nebun cu mintea unui incepator la realizarea frumusetii si abundentei nelimitate a lumii (cunoscuta si sub numele de Calatoria nebunului).

  Restul de 56 de carti sunt alcatuite din 16 carti de curte si 40 de carti de arcane minore. Cele 16 carti de curte guverneaza cele patru elemente: foc, apa, pamant si aer. Aceste carti personifica pachetul, reprezentand agentii individuale. Ele ne permit sa vedem sub forma umana calitatile specifice asociate cu fiecare dintre cele patru costume. 

  Cele 40 de carti de arcane minore sunt numerotate de la as la zece. Ele ne ajuta sa exploram obstacolele si oportunitatile de zi cu zi prezente in viata de zi cu zi.

  Citirea propriilor carduri

  Nu exista o modalitate corecta sau gresita de a trage o carte de tarot – daca va abordati mai intai intuitia pachetului, cartea destinata tie va va gasi intotdeauna. Cu toate acestea, alegerea cartilor de tarot implica sincronicitate si fiecare practicant de tarot trebuie sa-si gaseasca propriul drum cu cartile. 

  Pentru a incepe citirea cartilor de tarot, incepeti prin a amesteca usor imaginea pachetului cu partea in jos pentru a va infuza spiritul si energia in citire. Este important sa te gandesti la intrebarile pe care vrei sa le pui in timp ce amesteci. Evitati intrebarile da sau nu si incercati sa le pastrati largi: in loc sa intrebati „se va intampla X?”, incercati in schimb „ce energii pot intruchipa pentru a ma apropia de X?”

  Apoi, este timpul sa-ti tai pachetul. Incepeti prin a ridica in mod intuitiv cele doua treimi de sus ale pachetului, lasand treimea de jos a cartilor cu fata in jos. Acum impartiti cartile din mana in inca doua gramezi, asezandu-le cu fata in jos, miscandu-se spre dreapta. Acum, cu cele trei gramezi in fata ta, aseaza teancul din mijloc de carti deasupra primului teanc de o treime (acum doua treimi in dimensiune) si aseaza-l pe teancul ramas in extrema dreapta. 

  Pachetul tau este acum taiat si gata de citit – zdrobiti-va cartile de tarot cu fata in jos intr-o forma semicirculara de semiluna. Folositi-va intuitia pentru a va selecta cartile. Daca sunteti incepator, ramaneti cu spread de trei carti sau mai putin pentru a incepe. Asigurati-va ca ati terminat de selectat toate cartile inainte de a le intoarce.

  Inainte de a va grabi sa cautati semnificatia cardului, petreceti mai intai cateva minute explorand imaginile cardului. Ce iti sare in evidenta? Ce sentimente provoaca? 

  Lasand cartile sa vorbeasca

  Pentru a castiga sens de la carti, este esential sa permiteti povestilor lor sa le informeze pe ale tale. Cartile de tarot nu pot fi interpretate fara context adecvat. Trebuie sa existe o conversatie intre carti si sinele tau superior pentru ca cartile sa aiba un impact tangibil.

  De fiecare data cand o carte de la Arcanele Majore apare intr-o lectura, stii ca te afli intr-un anumit moment al calatoriei Nebunului – gandeste-te la imaginea de ansamblu a vietii tale.

  O carte minora indica un element – ​​afla care si ce semnificatie specifica are. O carte minora indica de obicei alegerile noastre, mai degraba decat destinul nostru. 

  O carte de judecata indica un element si o personalitate. Ele ne arata modul in care aspectele noastre insine implica energiile tarotului. Fii atent la cine in viata ta ar putea reprezenta acel card, indiferent daca este cineva pe care il cunosti sau tu insuti. 

  Pe masura ce va incepeti calatoria la tarot, este important sa va amintiti ca tarotul este in mod intentionat tulbure. Cartile detin o non-dualitate inerenta, incapabile sa dea raspunsuri directe da sau nu. Prin imbratisarea acestei tulburari intalnim magia tarotului. Nu pentru a va face griji ca o faceti corect, ci in a fi total deschis la orice posibilitati. 

  Recente

  Related articles

  Vrei o consultatie de Tarot Instant?

  Afla acum adevarul la intrebarile care te framanta!

  Tarot Online. Specialisti nostri te vor ajuta.
  Prezicerea viitorului prin ghicitul in carti este la indemana ta.
  Apeleaza la tarotul online pentru aflarea destinului tau in toate amanuntele sale.