More

  Condamna Biblia folosirea cartilor de tarot?

  Toata lumea, se pare, vrea sa stie ce ne rezerva viitorul, atat personal, cat si pentru cei dragi (sau urati). In acest scop, bibliotecile, magazinele din caramida si mortar si site-urile de internet abunda cu carti oculte, filme, jocuri, muzica, cluburi si dispozitive care promit sa ajute un interlocutor sa gaseasca raspunsuri la intrebarile lor. Multi copii si adulti se amesteca in practici care implica articole precum tablele Ouija si cartile de tarot „doar pentru distractie”, crezand ca sunt inofensive. Dar nu sunt, nici pentru crestini, nici pentru cei care nu sunt.

  Rugati-va, legati-va centurile de siguranta si imbracati-va armura completa a lui Dumnezeu (Efeseni 6:10-28), pentru ca acest lucru este pe cale sa devina accidentat pe masura ce ne adancim in viclenia diavolului si in modul in care el manipuleaza lucrurile lumii pentru scopurile sale. . Diavolul poate si foloseste lucruri precum tablele Ouija si cartile de tarot pentru a seduce si a prinde „jucatori” nebanuiti. Apoi ii intemnita in inselaciunea sa (Ioan 8:34). Cel care practica in mod voit un astfel de pacat si ademeneste pe altii este un „copil al iadului” si „Satana este tatal lor” (Ioan 8:44).

  El netezeste toate denivelarile in timp ce ne invata prin Cuvantul Sau si ne mangaie cu Duhul Sau Sfant. Suntem implicati in afaceri serioase ale regatului. Diavolul cauta sa fure, sa omoare si sa distruga (Ioan 10:10). El este atat de sigur de propria sa putere, incat a incercat sa distruga lucrarea Domnului Isus (Matei 4).

  Dar Dumnezeu.

  Cei care il iubesc pe Isus Hristos au discernamant spiritual (Romani 12:2; Efeseni 5:10), iar apostolul Pavel ne spune in 1 Corinteni 2:16 ca „avem mintea lui Hristos”. Dumnezeu s-a asigurat ca suntem pecetluiti cu Duhul Sfant (Romani 8:9-11, 16, 37-39; Efeseni 1:13); nimeni si nimic nu ne poate desparti de dragostea lui Dumnezeu in Hristos Isus (Romani 8:35, 39).

  Ce sunt cartile de tarot?

  Cartile de tarot au inceput de fapt ca carti de joc obisnuite si s-au bazat pe un pachet de carti italian medieval. Scriitorul Tim Husband ne impartaseste utilizarile lor timpurii: „Tarotul este un joc de luare de trucuri, asa cum indica in mod clar numeroasele atuuri si, desi exista multe variatii (in mare parte minore), regulile jocului probabil nu s-au schimbat semnificativ de la 15-a. secol. Asocierea actuala a tarotului cu ghicirea si ocultismul a castigat moneda abia in secolul al XIX-lea si nu are nimic de-a face cu cartile de tarot medievale.”

  Cartile de tarot sunt acum cel mai frecvent folosite pentru ghicirea. Pachetele de carti de tarot sunt compuse din imagini diferite, fiecare insemnand lucruri diferite pentru jucatori si in functie de ordinea in care sunt dezvaluite. In practica obisnuita, cel care intreaba amesteca pachetul, iar ghicitorul sau cel care intreaba distribuie un spread si o carte este dezvaluita. Cartile adiacente au semnificatie si pentru avere. Contra cost, ghicitorul impartaseste raspunsuri in functie de cartile dezvaluite si de pozitia lor (cu susul in jos sau cu partea dreapta in sus).

  Satana a facut ca ceva nevinovat sa fie transformat intr-un mijloc de rau. O cautare rapida pe Google expune peste 35.000.000 de site-uri care mentioneaza sau sunt dedicate cartilor de tarot asa cum le cunoastem astazi. Chiar si site-ul lui Oprah Winfrey se mandreste cu un articol,  Cele mai bune pachete de carti de tarot pentru incepatori. 

  Potrivit lui Jack Ashcraft pe Christianity.com, „Utilizarea principala a cartilor de tarot este in scopuri de divinatie. Conferintele New Age si chiar festivalurile locale din oras au frecvent un cititor de carti de tarot care, pentru o taxa modesta, va va oferi o perspectiva asupra vietii voastre amoroase, a finantelor, a problemelor de familie, a potentialului sot sau a oricaror alte intrebari pe care ati putea sa va puneti .”

  Ce spune Biblia despre cartile de tarot sau despre prezicerea viitorului?

  Biblia nu mentioneaza cartile de tarot in mod specific, dar Cuvantul lui Dumnezeu vorbeste despre intentiile si actiunile care ar include utilizarea unor astfel de dispozitive malefice.

  Sa aruncam o privire la ceea ce spune Biblia despre practicile spirituale interzise in care se implica oamenii: 

  Leviticul 19:31 afirma: „Nu acordati atentie mediumilor si spiritelor familiare; nu-i cauta, ca sa fii pangarit de ei: Eu sunt Domnul Dumnezeul tau.” Dumnezeu Atotputernic amintea poporului Sau din nou si din nou ca El este Domnul Dumnezeu. A stapani sau a da credinta mediumilor si spiritelor familiare este o incercare de a-L inlocui pe Dumnezeu ca DOMN. Dumnezeu ar nimici pe oricine se intorc la ei (Levitic 20:6). Se spune ca spiritele familiare sunt cele care sunt la chemarea vrajitorului.

  Pacatul este atat de grav, incat Dumnezeu a ordonat ca fiecare medium sau cu un spirit familiar sa fie omorat prin lapidare (Levitic 20:27).

  Dumnezeu doreste ca poporul Sau sa fie curat de pacatele incalcate practicate de natiunile si oamenii pagani (atunci si acum). El a avertizat din nou poporul impotriva unor astfel de oameni si practici, numindu-i o uraciune si le-a poruncit sa nu ia parte la astfel de lucruri (Deuteronom 18:9-14).

  Citirea cartilor de tarot este, de fapt, vrajitorie si este un pacat, deoarece respinge Cuvantul Domnului (1 Samuel 15:23).

  In Vechiul Testament au avut loc diverse alte situatii, inclusiv 2 Regi 21:1-6 si 1 Cronici 10:13-14.

  In Noul Testament, citim despre Simon magicianul (vrajitorul) in Fapte 8:11-23. Simon vede faptele apostolilor si decide ca ar dori aceeasi putere, asa ca ii ofera lui Petru bani pentru „dar”. Petru il indeamna: „Fie ca argintul tau sa piara impreuna cu tine, pentru ca ai crezut ca poti obtine darul lui Dumnezeu cu bani! Tu nu ai nici parte, nici soarta in aceasta chestiune, caci inima ta nu este dreapta inaintea lui Dumnezeu. Pocaieste-te, asadar, de aceasta rautate a ta si roaga-te Domnului ca, daca este posibil, intentia inimii tale sa-ti fie ierta. Caci vad ca esti in fierea amaraciunii si in legatura nelegiuirii” (Fapte 8:20-23).

  Galateni 5:19-21 subliniaza cum arata lucrarile carnii. Vrajitoria este inclusa in lista si Pavel spune: „cei care practica astfel de lucruri nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu”.

  Acest rau al vrajitoriei si altele asemenea nu vor disparea in aceasta viata, pentru ca in a doua sa scrisoare catre Timotei, apostolul Pavel a spus: „oamenii rai si impostorii vor creste din ce in ce mai rau, inseland si inselati” (2 Timotei 3:13). .

  La sfarsitul acestei lumi, imparatia lui Isus este desavarsita si citim o lista cu tipurile de oameni carora  nu  li se va permite. Vrajitorii nu vor avea parte din imparatie – vor fi afara cu caini si imorali sexual, ucigasi, idolatri si cei care iubesc si practica minciunile (Apocalipsa 21:8; 22:15).

  Biblia este clara; Cartile de tarot si citirea lor sunt incluse in ectenia dispozitivelor si practicilor interzise de Domnul Dumnezeu.

  Sunt cartile de tarot rele?

  O bucata de hartie sau carton imprimat este, in sine, inofensiva. Dar folosirea unui astfel de articol pentru intentii pacatoase este asadar rau. Din cauza utilizarii lor intr-o maniera pacatoasa, cel mai bine este sa nu ai nicio legatura cu ei, oricat de nevinovata ar fi investigatia.

  De ce ar trebui crestinii sa fie  atenti la ocultism?

  In timp ce adevaratii crestini sunt feriti de posesiunea demonica de orice fel, Satana si slujitorii sai pot si vor folosi mijloace exterioare pentru a ne pacali marturia ca discipoli ai lui Hristos sau chiar pentru a provoca indoieli (1 Petru 5:8). Diavolul nu este atotstiutor, atotputernic sau omniprezent, totusi isi foloseste hoarda rea ​​pentru a urmari oamenii. Ei ne cunosc punctele slabe pe baza actiunilor noastre. Numai Dumnezeu ne cunoaste inimile, dar diavolul revizuieste si actioneaza conform reactiilor si faptelor noastre trupesti. Dar pentru ca el este doar un imitator (2 Corinteni 11:14), cu cat ne agatam mai aproape de Domnul, cu atat mai bine ii putem rezista lui si tacticilor lui (Iacov 4:7).

  Ocultismul este un loc intunecat si infricosator pentru cei care se deschid catre el. In Isus nu exista deloc intuneric (1 Ioan 1:5). Doar lumina — lumina pura perfecta poate risipi intunericul. Inainte ca cineva sa-L cunoasca pe Isus ca Domn si Mantuitor, ei nu sunt numai  in  intuneric, ci  sunt  intuneric (Efeseni 5:8). Ioan ne spune: „Iubitilor, nu imitati raul, ci imitati binele. Cine face bine este de la Dumnezeu; cine face raul nu L-a vazut pe Dumnezeu” (3 Ioan 1:11).

  Credinciosi, aveti grija. Daca ai o persoana iubita care este implicata intr-un astfel de pacat, roaga-te cu ardoare ca sa fie scos din el, asa cum poate doar Domnul Isus. Increde-te in Domnul ca face ceea ce numai El poate si nu te supune acestui mediu.

  Vrei sa cunosti viitorul? Biblia ofera singura noastra privire adevarata asupra trecutului, prezentului si viitorului (in conformitate cu ceea ce Domnul a ales sa descopere). Rugati-va si cufundati-va in mod regulat in Cuvantul lui Dumnezeu. Gasiti si participati in mod regulat la o biserica buna care crede in Biblie si care invata si cautati mentori si prieteni evlaviosi. Dumnezeu sa va binecuvanteze in timp ce continuati (Filipeni 3:14).

  Recente

  Related articles

  Vrei o consultatie de Tarot Instant?

  Afla acum adevarul la intrebarile care te framanta!

  Tarot Online. Specialisti nostri te vor ajuta.
  Prezicerea viitorului prin ghicitul in carti este la indemana ta.
  Apeleaza la tarotul online pentru aflarea destinului tau in toate amanuntele sale.