More

  Cum folosesti pachetul de tarot al lui Rider Waite?

  Citirea tarotului este o practica pe care multi oameni o folosesc pentru a face niste predictii despre viitor, pentru a-si face o idee despre cum sa procedati in situatia actuala, pentru a va conecta cu propriul sine si pentru a va imbunatati.

  Desi ocultistii au desenat carti alegorice de secole, pachetele de tarot ilustrate apar acum peste tot. Dar ce este exact citirea tarotului si de unde vine?

  Ce este tarotul si cum se citeste tarotul?

  Citirea tarotului este o harta simbolica a constiintei care cuprinde calatoria noastra prin viata, atat spiritual, cat si practic. Citirea tarotului este practica de a diviniza intelepciunea si indrumarea printr-o raspandire (sau aspect) specifica a cartilor de tarot.

  Cu toate acestea, contrar credintei populare, cartile nu iti spun pur si simplu averea si nu trebuie sa fii un psihic pentru a da lecturi de Tarot. Cartile sunt menite sa ofere o perspectiva asupra adevarurilor cele mai interioare ale sinelui tau superior. Cu alte cuvinte, cartile ofera o constientizare evoluata a ceea ce stii deja in adancul tau.

  Originea Tarotului este necunoscuta, dar avem referinte documentate ale folosirii pachetelor de carti de Tarot din secolul al XIV-lea in Europa. Tarotul a fost folosit ca oracol, in forma de baza pe care o cunoastem astazi, inca de la inceputul secolului al XVII-lea. Putem spune ca tarotul este un mestesug relativ modern. Desi pachetele de tarot dateaza din anii 1400, cartile picturale au fost folosite initial pentru jocuri, mai degraba decat pentru predictii.

  Ce este sistemul Rider Waite? Este pachetul de tarot Rider Waite bun pentru incepatori?

  Sa vorbim despre unul dintre cele mai bune pachete de tarot pentru incepatori : pachetul de tarot Rider Waite…

  In 1909, Arthur Edward Waite si Pamela Colman Smith au proiectat si publicat un pachet de tarot. Acest pachet atemporal este cunoscut in mod obisnuit ca pachetul Willam Rider-Waite si este inca cel mai popular si cel mai bun pachet de tarot pentru incepatori si cititori profesionisti de carti.

  Acest pachet de tarot a fost publicat in numeroase editii si a inspirat o gama larga de variante si imitatii.

  Semnificatiile cartilor de pachet de tarot Rider Waite:

  In timp ce imaginile pachetului de tarot Rider waite sunt simple, detaliile si fundalul prezinta simbolism abundent. Unele imagini raman similare cu cele gasite in pachetele anterioare de tarot , dar in general modelele de carti de tarot Waite-Smith reprezinta o abatere substantiala fata de predecesorii lor. Fiecare dintre desenele lui Smith evoca destule dintre frazele cheie ale lui Waite – semnificatiile divinatorii ale cartilor – incat este probabil ca noviceul pur sa le ghiceasca dintr-o privire superficiala asupra imaginii in sine.

  Tarot Rider Waite explicat

  Pachetul de tarot Rider-Waite a inspirat sute de spin-off-uri imaginative precum pachetele de tarot Morgan Greer, Robin Wood, Hanson Roberts, Hudes si Aquarian .

  A patruns in tarotul anglo-american si a devenit paradigma si piatra de incercare prin care ne gandim la Tarot cu 78 de carti . Pachetele cu scene ilustrate pe toate pachetele de 78 de carti faciliteaza o abordare psihologica, de asociere libera a citirii cartilor, care a fost urmatoarea transformare majora a Tarotului.

  Deck de tarot traditional si modern Rider Waite

  • Este pachetul de tarot Rider Waite protejat prin drepturi de autor?

  Exista unele controverse in jurul statutului de copyright al pachetului. In conformitate cu legea drepturilor de autor din Regatul Unit, lucrarile intra in domeniul public la 70 de ani de la moartea autorului, care se poate referi fie la Waite (1942) fie la Smith (1951).

  Legea australiana a drepturilor de autor pentru pachetul de tarot are in prezent acelasi termen in temeiul unui amendament din 2004; cu toate acestea, spre deosebire de amendamentul din 1995 din Regatul Unit, aceasta lege nu a fost retroactiva si, prin urmare, pachetul a trecut in domeniul public la 50 de ani de la moartea autorului. In Statele Unite, pachetul de tarot Rider Waite a intrat in domeniul public in 1966 si, astfel, a fost disponibil pentru a fi folosit de artistii americani in numeroase proiecte media diferite. Acestea fiind spuse, ceea ce este cert, totusi, este ca va fi eliberat definitiv in domeniul public peste tot in 2021, deoarece se vor implini 70 de ani de la moartea lui Smith.

  Recente

  Related articles

  Vrei o consultatie de Tarot Instant?

  Afla acum adevarul la intrebarile care te framanta!

  Tarot Online. Specialisti nostri te vor ajuta.
  Prezicerea viitorului prin ghicitul in carti este la indemana ta.
  Apeleaza la tarotul online pentru aflarea destinului tau in toate amanuntele sale.