More

  Tarot si religie: Intrebari frecvente pentru crestini

  1) Este Tarotul impotriva religiei mele?
  Probabil depinde de cum folosesti tarotul. Daca religia ta interzice „ghicirea” sau „divinatia” si urmezi toate regulile religiei tale la litera, asigura-te ca folosesti cartile in mod corespunzator.

  Incercati o citire de arhetip si imagine. In aceasta practica, folosim imagini arhetipale pentru a intelege adevarurile din propriile noastre minti inconstiente si pentru a debloca creativitatea interioara. Imaginile pot fi extrase dintr-un pachet de tarot sau, daca nu se simte confortabil, putem folosi alte surse de imagini. Aceasta lectura nu este ghicire sau ghicire.

  Pentru a lua in considerare mai multe probleme legate de Tarot, astrologie, ghicire, divinatie si oracole, cititi mai jos.

  2) Biblia interzice cartile de tarot? Dar astrologie?
  Biblia avertizeaza impotriva vrajitoarelor, ghicitoriilor, ghicitorilor, ghicitorilor, mediumilor si spiritistilor. Tarotul poate fi folosit pentru divinatie si ghicire; poate fi folosit in schimb pentru meditatie sau explorarea arhetipurilor. (Retineti ca Tarotul modern a inceput ca tarocchi , seturi de carti de joc si dispozitive de invatare; ghicirea nu a fost implicata. Tarocchi si Tarocchini sunt inca jucate in Europa, ca jocuri.)

  Multe mentiuni biblice impotriva unor astfel de lucruri se intampla la inceputul Vechiului Testament, alaturi de versete care le spun credinciosilor sa nu manance carne de porc, sa-si tunda barba, sa-si faca tatuaje, sa-si taie parul, sa manance stridii, sa mearga la biserica in 40 de zile de la nastere, sa munceasca. in Sabat, mananca grasime, atinge o capra sau vinde pamant permanent. Unii savanti cred ca au fost instituite reguli impotriva divinatiei si a asa-numitei „vrajitorie” pentru a impiedica femeile sa aiba un rol activ in conducerea spirituala. Femeile au un rol sacru ca oracol sau vrajitoare in diferite traditii.

  In bisericile moderne americane, este obisnuit sa gasim o atitudine opusa astrologiei. Cu toate acestea, in Geneza 1:14 exista un indiciu ca poporul lui Dumnezeu este menit sa foloseasca corpurile ceresti – stele, planete, luni, asteroizi, comete si stele ratacitoare – ca semne, calauze si semne. „Si Dumnezeu a zis: Sa fie lumini in intinderea cerului, ca sa desparta ziua de noapte; si sa fie pentru semne, si pentru anotimpuri, si pentru zile si ani.” (Biblia King James). Folosirea stelelor ca semne este practica astrologiei. Cei trei magi au folosit aceasta practica pentru a urma Steaua in Est.

  3) Cunosc un crestin care foloseste tarotul, astrologia si alte lucruri care imi suna ca divinatie. Cum poate un crestin sa faca asta?
  Multi crestini moderni isi bazeaza credintele si regulile pentru viata de zi cu zi in Noul Testament. In Matei 22:36, un fariseu il intreaba pe Isus: „Invatatorule, care este cea mai mare porunca din Lege?” Isus raspunde: „Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau”. Aceasta este prima si cea mai mare porunca.” El continua spunand: „Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti”. De aceste doua porunci se atarna toata Legea si Profetii.”

  Un astfel de crestin ar putea sa-si citeasca horoscopul si sa se bucure de gandurile pe care le aduce, fara ca astrologia sa devina mai importanta pentru inima, sufletul si mintea lor decat Dumnezeu. Dupa acest standard, crestinii moderni se pot simti confortabil mancand slanina, tunzand parul, vanzand pamant si explorand Tarotul.

  In unele secte crestine si evreiesti, adeptii precum Hasizii incearca sa respecte fiecare edict (sau regula) din Vechiul Testament, pana la litera. Nu mananca carne de porc, nu isi tund barba, nu ating femeile care ar putea avea menstruatie, nu mananca crustacee sau orice altceva mentionat in Levitic si in alte parti. Pentru o astfel de persoana, Tarotul si astrologia ar fi strict in afara limitelor. La fel ca si consumul de slanina, consumul de fructe dintr-un copac care a fost plantat cu mai putin de trei ani in urma sau vanzarea unui apartament.

  Recente

  Related articles

  Vrei o consultatie de Tarot Instant?

  Afla acum adevarul la intrebarile care te framanta!

  Tarot Online. Specialisti nostri te vor ajuta.
  Prezicerea viitorului prin ghicitul in carti este la indemana ta.
  Apeleaza la tarotul online pentru aflarea destinului tau in toate amanuntele sale.