More

  Cum sa-ti trezesti din nou spiritualitatea pentru a te reconecta cu lumea naturala

  Descopera cum sa-ti trezesti din nou spiritualitatea in mod natural. Foto: Akash Malhorta. Cheia sanatatii si fericirii tale poate sta in cat de spiritual esti in viata ta de zi cu zi.

  De fapt, cercetarile cu privire la religie, spiritualitate si sanatate efectuate de Dr. Harold G. Koenig au descoperit ca oamenii care erau mai spirituali s-au descurcat mai bine in ceea ce priveste sanatatea mintala de-a lungul vietii.

  Ce este spiritualitatea?

  Definitia spiritualitatii se concentreaza asupra spiritului sau sufletului uman.

  Spiritualitatea presupune prioritizarea oamenilor si a sentimentelor lor mai presus de lucrurile materiale sau fizice.

  Pentru multi oameni, aceasta inseamna abonarea la o anumita religie care stabileste principii de moralitate si abnegatie.

  Spiritualitatea se conecteaza si la natura, deoarece oamenii cu o intelegere mai profunda a sinelui lor interior tind sa recunoasca proprietatile vindecatoare ale unui mediu natural.

  Oamenii care sunt profund spirituali isi fac timp sa aprecieze ceea ce natura ofera, fara a se preocupa de ceea ce le poate oferi ea materialistic.

  Cum se leaga spiritualitatea cu sanatatea noastra

  Revizuirea dr. Koenig a cercetarii cantitative bazate pe date a explorat rezultate pozitive si negative legate de religie si spiritualitate.

  Revizuirea sa a acoperit evaluarea credintelor religioase si spirituale in raport cu obiceiurile de viata ale participantilor si situatiile de sanatate.

  O revizuire istorica a religiei si medicinei

  In timp ce el observa ca religia, medicina si asistenta medicala au avut intotdeauna legatura intre ele, dr. Koenig sugereaza ca in ultima vreme societatea a separat acele componente.

  Cu toate acestea, recunoasterea efectelor spiritualitatii asupra sanatatii si bunastarii noastre este importanta pentru mentinerea sanatatii bune si recuperarea dupa boala.

  Din punct de vedere istoric, multi membri ai clerului erau medici, legand in mod natural cele doua domenii.

  In prezent, tarile dezvoltate tind sa mentina o separare intre sanatate si spiritualitate, in timp ce tarile subdezvoltate continua sa imbratiseze legatura.

  Constatarile Dr. Koenig

  In primul rand, dr. Koenig a stabilit o definitie a spiritualitatii, despre care a declarat ca este transcendenta.

  Aceasta este legatura intima dintre eul nostru interior si lumea exterioara, inclusiv religia supranaturala, mistica si organizata.

  O parte a spiritualitatii este calatoria catre imbratisarea elementelor mistice ale credintelor noastre, chiar si fara dovezi.

  Analiza dr. Koenig a constatat ca oamenii care sunt mai religiosi, spirituali si mai deschisi la minte la fenomenele psihice au o sanatate mintala mai buna si se adapteaza mai repede la problemele de sanatate decat cei care ignora acest element al fiintei lor.

  De asemenea, persoanele cu o sanatate mintala mai buna par sa aiba raspunsuri fiziologice mai bune la tratament si la tratarea bolilor in general.

  Aceste beneficii pentru sanatatea mintala par sa depaseasca fizicul, in acelasi mod in care spiritualitatea transcende lucrurile materiale.

  Cum ne leaga spiritualitatea de natura

  In sine, spiritualitatea pare sa aiba mai mult de-a face cu starea noastra mentala si cu acceptarea lucrurilor dincolo de controlul nostru.

  Cu toate acestea, spiritismul se leaga strans de lumea naturala, desi elementele fiecareia dintre aceste vederi pot diferi.

  Naturalismul spiritual: cele vazute si nevazute

  Spiritual Naturalist Society sustine ca naturalismul spiritual este o viziune asupra lumii, un sistem de valori si o practica de viata personala care incurajeaza oamenii sa vada universul ca un intreg natural si sacru.

  Aceasta include oamenii, natura si fortele externe care actioneaza asupra planetei noastre si a corpului nostru.

  SNS continua sa elaboreze pe cont propriu naturalismul, definindu-l ca o viziune asupra lumii care foloseste observatia.

  Aceasta implica intelegere stiintifica si o abordare umila a invatarii despre mediul nostru.

  In schimb, spiritualitatea se refera la esenta vietii, o intelegere mai profunda dincolo de ceea ce putem vedea cu ochii sau atingem cu mainile.

  Cu spiritualitatea, dezvoltam o viziune mai larga asupra lumii in loc sa ne concentram asupra evenimentelor superficiale si banale care se intampla la suprafata.

  Spiritualitatea si naturalismul se conecteaza

  Principiile cheie ale naturalismului sunt gandirea libera si umanismul religios, care se imbina cu componentele spiritualitatii, indiferent de apartenenta religioasa specifica.

  Ateismul si o abordare seculara a umanismului ignora complet afilierile religioase.

  In timp ce naturalismul provine de la gandul ca exista intotdeauna o explicatie concreta pentru cauze si evenimente, spiritismul atenueaza aceasta abordare in timp ce accepta ca exista unele lucruri pe care pur si simplu nu ne putem astepta sa le intelegem pe deplin despre lumea noastra.

  Si totusi, aceasta mentalitate nu este nimic nou pentru lumea noastra moderna.

  Mitologia nativilor americani leaga intotdeauna natura cu evenimentele spirituale, de la povestile creatiei pana la explicatiile simple despre cum au inceput traditiile familiei.

  Aceasta tendinta de a relationa doua elemente aparent discordante ale vietii noastre constituie un exemplu de imitat pentru cultura moderna.

  Viata moderna si viata intr-o bula

  Lumea de astazi implica ecrane tactile pentru toate scopurile, conectandu-se digital cu prietenii si familia de pe tot globul si rareori sau vreodata pun piciorul afara pe iarba adevarata.

  Cu abordarea rapida a vietii de astazi, nu este de mirare ca multi dintre noi se simt lipsiti de contact spiritual si cand vine vorba de natura.

  Modernitatea construieste bariere in calea naturii

  Dupa cum explica Penn State’s Better Kid Care, copiii isi incep viata cu curiozitate naturala si tendinta de a explora in afara celor patru pereti ai caselor lor.

  Copiii vad frumusetea naturii, dar incep si sa-i dea sens prin manipularea elementelor naturale.

  Copiii se joaca in balti, ridica pietre si exploreaza mediile lor naturale.

  Dar, ca adulti, nu ne coboram adesea in pamant si nu cautam insecte sau construim forturi din tufisul cazut.

  Preferam curatarea in interior decat cea haotica in aer liber, dar schimbarea acesteia este imperativa pentru sanatatea noastra generala.

  Conectati-va la lumea naturala

  E.O. Wilson a inventat termenul de biofilie dupa cercetari ample despre tendinta oamenilor de a gravita spre elementele naturale.

  Dupa cum explica Psychology Today, teoria lui Wilson sugereaza ca ne face placere sa primim flori nu numai datorita gandului din spatele lor, ci si pentru ca ele ne amintesc de cresterea continua si de fructele si semintele care apar mai tarziu.

  Pozitia lui Wilson potrivit careia oamenii au o predispozitie de a se bucura si de a pastra natura ajunge pana la a spune ca cei care accepta aceasta dorinta de la inceputul vietii vor experimenta mai putina depresie mai tarziu.

  El a spus PBS intr-un interviu ca mediul de viata este cel care ne sustine si ca acesta serveste beneficii psihologice si spirituale.

  La copii, precum si la adulti, investigarea naturii ne inspira intrebari si ganduri pe care nu le intalnim niciodata in timp ce facem clic pe computere sau glisam pe telefoane.

  Nivelul cu natura si aprecierea faptului ca alte creaturi exista din aceleasi motive ca si noi este umilitor si semnificativ.

  Un sentiment de apartenenta

  Personal, Wilson explica ca atunci cand calatoreste, in momentul in care coboara dintr-un avion, incepe sa caute lucrurile familiare din acel mediu.

  El va cauta furnicile care exista acolo pentru ca ii sunt familiare si il ajuta sa-si gaseasca un sentiment de apartenenta in acest nou loc.

  In timp ce perspectiva unica a lui Wilson s-ar putea sa nu ne inspire pe toti sa incepem sa urmarim furnicile de-a lungul continentelor, sentimentele sale de a gasi un sentiment de sine in imaginea de ansamblu vorbesc despre nevoile noastre spirituale mai profunde.

  Cu aceasta perspectiva, este usor sa vezi cum natura si spiritualitatea se imbina.

  Wilson spera, de asemenea, ca reconcilierea cu natura ii va inspira pe oameni sa incerce sa conserve mediul inconjurator, care este vital pentru intreaga planeta, nu doar pentru sanatatea spirituala a indivizilor.

  Daca oamenii iubesc natura si toate creaturile ei, argumenteaza Wilson, atunci poate ca vor actiona pentru a salva acele lucruri.

  Cum sa trezesti din nou spiritualitatea

  Chiar si fara a considera natura ca o mica parte din imaginea de ansamblu care este spiritualitatea ta, exista modalitati de a gasi sens in viata, indiferent unde o traiesti.

  Fie ca iti explorezi latura spirituala pentru prima data, fie ca incerci sa te reconectezi cu sinele tau din trecut, acesti pasi te pot ajuta pe drumul tau.

  1) Concentrati-va pe Sine

  Primul pas in imbratisarea spiritualitatii este sa te regasesti pe tine insuti.

  Eliminarea comportamentelor negative si concentrarea asupra a ceea ce va face adevaratul sine inseamna ca nu va veti ascunde in spatele dependentei de alimente sau alcool, dependentei de droguri, codependentei amoroase sau relatiilor fizice nesanatoase.

  A invata ceea ce iti place si ceea ce te face fericit contribuie in mare masura la definirea acestui sentiment de sine.

  Urmarirea multimii si amestecarea nu te ajuta sa ramai fidel cu tine insuti.

  Sa te simti confortabil in propria ta piele incepe prin a recunoaste ceea ce te face unic si a-l imbratisa.

  2) Luati o abordare minimalista

  Impartirea bunurilor tale fizice te ajuta, de asemenea, sa apreciezi componentele simple si spirituale ale vietii.

  Cu o abundenta de lucruri care ocupa spatiu, este greu sa existe pur si simplu si sa apreciezi imprejurimile tale, ceea ce este vital pentru dezvoltarea spiritualitatii.

  Becoming Minimalist ofera un ghid pentru explorarea spiritualitatii dintr-o perspectiva minimalista.

  Dupa ce te eliberezi de posesiunile in exces, sfaturile lor includ sapte puncte principale:

  • Respecta-i pe cei care au trecut
  • Luati-va propria calatorie
  • Incepe de unde esti
  • Cere-i lui Dumnezeu ajutor
  • Practica (in orice directie)
  • Nu va fie frica de intrebarile fara raspuns
  • Aveti grija sa nu credeti ca „toata lumea are dreptate” cand vine vorba de credintele spirituale

  Daca ne concentram prea mult pe bunurile lumesti, ce valoare acordam celor dragi si idealurilor noastre morale?

  Daca dorinta de bani sau obiecte domina viata noastra de zi cu zi, nu traim foarte natural sau spiritual.

  Fara o mizerie de posesiuni care sa ne distraga atentia de la adevarata noastra chemare si pasiune in viata, suntem cu un pas mai aproape de o existenta divina.

  In cele din urma, nu putem lua aceste bunuri cu noi, asa ca descarcarea lor si reorientarea catre servicii si relatii reduce nevoia noastra de a achizitiona mai multe lucruri.

  3) Abordati-va emotiile

  Prin meditatie, consiliere sau pur si simplu auto-reflectie, recunoasterea si definirea emotiilor tale te ajuta sa te deschizi catre oameni si experiente.

  A sta in liniste si a incerca sa-ti intelegi emotiile te poate ajuta sa rezolvi problemele nu numai din viata personala, dar te poate ajuta si sa te simti calm si centrat.

  Cautarea de consiliere pentru provocari emotionale severe sau ajutor medical pentru probleme de substanta ajuta, de asemenea, sa va definiti si sa va gestionati emotiile.

  Uneori, doar discutia cu cineva care asculta cu adevarat poate imbunatati drastic calitatea vietii unei persoane.

  Adesea, oamenii cu un sentiment slab de sine se neglijeaza pentru ca nu sunt siguri cum sa gaseasca o cale mai buna.

  In acest caz, profesionistii va pot ajuta.

  4) Deveniti activ

  Se pare ca activitatea fizica ajuta la orice afectiune si afectiune, de la depresie usoara la dezechilibre hormonale pana la obezitate.

  Exercitiul fizic este cel mai simplu mod de a-ti imbunatati starea de spirit si de a feri de letargie.

  Un bonus este sa iesi afara daca iti duci yoga in gradina sau alergi pe strada in loc de banda de alergare.

  Stabilirea unui sentiment de comunitate in timpul tau activ te ajuta sa socializezi in timp ce ii sprijini pe ceilalti, indiferent daca iei un curs sau pur si simplu inviti prietenii la plimbare.

  Chiar si luarea scarilor sau parcarea la cateva locuri departe de destinatie ajuta la cresterea endorfinelor si iti permite sa te simti mai fericit.

  5) Stabiliti obiective rezonabile

  Stabilirea de obiective realiste si progresul apropiindu-te de ele te pune pe drumul cel bun catre implinirea spirituala.

  La urma urmei, daca nu mergi inainte, stai stagnant in viata.

  Indiferent de obiectivele tale, stabileste-ti unele mici care sa fie atinse.

  Un pic de munca grea este bine, dar asigura-te ca obiectivele tale sunt realiste si te vor ajuta sa ajungi la urmatorul pas pe calea ta.

  Facand pasi catre obiectivele tale in viata te va ajuta sa te simti plin de energie si sa incurajezi miscarea inainte.

  Cum sa te reconectezi cu lumea naturala la nivel spiritual

  Acum ca stim ca oamenii care sunt mai spirituali tind sa aiba rezultate mai bune in materie de sanatate si sa se bucure mai mult de viata lor, cum lucram pentru a atinge spiritualitatea optima in propriile noastre vieti?

  Exista actiuni simple pe care le putem intreprinde pentru a ajunge la o conexiune mai profunda cu natura si credintele noastre spirituale.

  Fa-ti timp pentru a calatori

  Luati in considerare E.O. Experienta lui Wilson calatorind cu un avion, apoi cautand specia nativa de furnici pe care o cunostea.

  Indiferent daca calatoresti prin statul tau sau pe jumatatea globului, experimentarea unor medii noi starneste uimire si uimire, doua elemente ale spiritualitatii care nu imbatranesc niciodata.

  Bucurandu-te de o priveliste maiestuoasa a muntilor atunci cand locuiesti pe o campie plata, iti diversifica perspectiva nu doar asupra peisajului, ci si asupra vietii in general.

  O noua apreciere pentru mediul de acasa creste atunci cand calatoresti, dar creezi si noi conexiuni atunci cand iei o sansa intr-un loc nou.

  Savurati Natura

  Ceva la fel de mic precum plantarea unei gradini de plante va poate aduce mai aproape de natura.

  Plantarea semintelor nu numai ca ne implineste nevoia innascuta de a ingriji pamantul, dar ne aminteste si de minunile lumii naturale pe care abia incepem sa le intelegem.

  Pe de alta parte, drumetiile in salbaticie ne testeaza corpurile, mintile si spiritele intr-un mod in care relaxarea acasa in fata televizorului nu va atinge niciodata.

  Dar imbratisand E.O. Teoria biofiliei a lui Wilson si acceptand nevoia noastra naturala de a ne conecta la natura, vom creste in moduri mult dincolo de fizic.

  Recente

  Related articles

  Vrei o consultatie de Tarot Instant?

  Afla acum adevarul la intrebarile care te framanta!

  Tarot Online. Specialisti nostri te vor ajuta.
  Prezicerea viitorului prin ghicitul in carti este la indemana ta.
  Apeleaza la tarotul online pentru aflarea destinului tau in toate amanuntele sale.