More

  Ce spune Biblia despre cartile de tarot?

  Folosirea cartilor de tarot poate parea o distractie inofensiva. Dar citirea cartilor de tarot este de fapt o practica spirituala, mai degraba decat un simplu joc. Ce spune Biblia despre cartile de tarot? Descoperirea acestui lucru dezvaluie ce functioneaza cu adevarat atunci cand incercam sa aflam mai multe informatii despre noi insine si despre viitorul nostru.

  Ce sunt cartile de tarot?

  Cartile de tarot sunt pachete de 78 de carti care prezinta simboluri, cu 22 de carti referitoare la evenimente majore din viata (numite „arcane majore”) si 56 de carti legate de viata de zi cu zi (numite „arcane minore”). In anii 1400, cartile de tarot au fost dezvoltate in Italia pur si simplu ca un nou tip de joc de carti pentru divertisment. Jucatorii au folosit un pachet de 78 de carti de tarot cu imagini simple (cum ar fi soarele si luna si regi si regine) pentru jocuri complexe de carti de trucuri. Dar in anii 1700, ocultistii au schimbat tarotul, creand un nou tip de pachet care prezenta simboluri spirituale pe carti si atribuindu-le semnificatii antice fara nicio fundamentare istorica. Ei au promovat cartile de tarot ca mai mult decat divertisment, ci ca o forma de divinatie (cautand indrumare spirituala prin ritualuri supranaturale mai degraba decat prin rugaciune cu Dumnezeu).

  Acum oamenii folosesc cartile de tarot ca o modalitate de a cauta mai multe informatii despre ei insisi si despre viitorul lor, incercand sa descopere orice cunostinte ascunse sau secrete. Persoanele care folosesc carti de tarot – sau care viziteaza cititoare presupuse de carti de tarot psihice – le vad ca instrumente pentru explorarea misterelor si invatarea de informatii fascinante. Citirea cartilor de tarot implica impartirea unor carti pe o masa cu fata in jos, apoi rasturnarea fiecaruia si incercarea de a interpreta legaturile simbolice dintre cartile apar si in ce pozitii apar. Interpretarea cartilor de tarot se bazeaza doar pe sentimente intuitive, astfel incat semnificatiile lecturii sunt subiective.

  Ce spune Biblia despre cartile de tarot?

  Cartile de tarot au fost inventate dupa ce a fost scrisa Biblia, asa ca Biblia nu le mentioneaza in mod specific. Cu toate acestea, Biblia avertizeaza in mod clar oamenii sa nu participe la divinatie – iar folosirea cartilor de tarot este un tip de divinatie.

  Dumnezeu interzice ghicirea, ne spune Biblia. In Levitic 19:26, Dumnezeu indeamna: „Nu practica ghicitori si nu cauta prevestiri”. Deuteronom 18:9-13 indeamna sa stai departe de ghicire si alte practici oculte: „Cand vei intra in tara pe care ti-o da Domnul, Dumnezeul tau, sa nu inveti sa imiti caile detestabile ale natiunilor de acolo. Sa nu se gaseasca printre voi nimeni care sa-si jertfeasca fiul sau fiica in foc, care sa faca ghicitori sau vrajitorie, sa interpreteze prevestiri, sa se angajeze in vrajitorie sau sa faca vraji, sau care sa fie medium sau spiritist sau care sa consulte mortii. Oricine face aceste lucruri este urat Domnului; din cauza acestor practici detestabile, Domnul Dumnezeul tau va izgoni acele neamuri dinaintea ta. Trebuie sa fii fara prihana inaintea Domnului Dumnezeului tau.” 1 Samuel 15:23 arata ca „razvratirea este ca pacatul ghicirii”.

  Biblia descrie, de asemenea, situatii in care oamenii il dezonoreaza pe Dumnezeu si se pun in pericol prin ghicire. In Ieremia 14:14, Dumnezeu ii spune profetului, Ieremia, despre poporul evreu: „Profetii prorocesc minciuni in numele meu. Nu i-am trimis, nici nu i-am numit, nici nu le-am vorbit. Ei va proorocesc viziuni false, ghicitori, idolatrii si amagirile propriilor minti.” Apoi, in Ieremia 27:9-10, Dumnezeu le spune poporului evreu care cautase indrumari despre Babilon in afara de el: „Deci nu ascultati de proorocii vostri, de ghicitorii vostri, de interpretii vostri de vise, de mediumii vostri sau de vrajitorii vostri… Ei prooroceste-ti minciuni…”. 2 Regi 17:17 arata ca multi oameni din Israel au pacatuit impotriva lui Dumnezeu prin ghicire: „Au practicat ghicitori si au cautat prevestiri si s-au vandut pentru a face rau in ochii Domnului, starnindu-i mania.” 2 Regi capitolul 21 descrie modul in care Manase, regele lui Iuda, practica ghicitul, spunand despre Manase in versetul 6: „El a facut mult rau in ochii Domnului, starnindu-i mania”. In Faptele Apostolilor 16:16, Pavel si Sila descriu intalnirea „o sclava care avea un spirit prin care a prezis viitorul. Ea a castigat o multime de bani pentru proprietarii ei prin ghicire.” Faptele Apostolilor 16:18 ne spune: „… In cele din urma, Pavel s-a suparat atat de mult incat s-a intors si a zis duhului: „In numele lui Isus Hristos, iti poruncesc sa iesi din ea!” In acel moment, duhul a parasit-o. ”

  4 motive pentru crestini sa stea departe de cartile de tarot

  Deci, este clar din Biblie ca practicile de ghicire – cum ar fi folosirea cartilor de tarot – nu sunt practici acceptabile pentru crestini. Iata principalele motive pentru care ar trebui sa fim departe de cartile de tarot. 

  1. Vietile noastre nu sunt in carti; sunt in mainile lui Dumnezeu. Chiar daca poate fi interesant sa credem ca ne putem controla viata folosind carti de tarot pentru a descoperi secrete, nu exista absolut nicio dovada ca cartile de tarot ne ajuta sa facem acest lucru. Dumnezeu – nu noi – detine controlul, iar aceasta este o veste buna pentru ca Dumnezeu doreste ce este mai bun pentru noi. Efeseni 3:20 proclama ca Dumnezeu: „Este in stare sa faca nemasurat mai mult decat tot ce cerem sau ne imaginam, conform puterii Lui care lucreaza in noi”. Cartile de tarot nu au puterea de a ne ajuta dincolo de a ne oferi sentimente bune temporare. Dar vietile noastre si lumea sunt in mainile lui Dumnezeu. Numai Dumnezeu stie secretele pe care le cautam. Numai Dumnezeu este o sursa de incredere si de incredere de informatii despre orice dorim sa descoperim.

  2. Folosirea cartilor de tarot ne poate face vulnerabili la manipularea spiritelor rele. Cartile de tarot sunt mult mai periculoase decat ar putea parea. Citirea cartilor de tarot implica cautarea indrumarii spirituale in afara lui Dumnezeu. Daca facem asta, deschidem usi prin care orice tip de spirit sa intre in viata noastra. Este ca si cum am lasa usile caselor noastre deschise noaptea si am invita pe oricine sa intre, indiferent daca ii cunoastem sau nu si avem incredere. Spiritele rele pot lucra cu usurinta prin practici de divinatie, cum ar fi cartile de tarot, pentru a ne minti si a incerca sa ne controleze. Este intelept sa urmam sfatul din 1 Petru 5:8: „Fiti vigilenti si cu mintea treaz. Dusmanul tau, diavolul, se plimba in jur ca un leu care racneste, cautand pe cineva pe care sa-l devoreze.”

  3. Cunoasterea noastra se intampla cel mai bine intr-o relatie cu Dumnezeu. Nu trebuie sa apelam la carti de tarot pentru a afla mai multe despre noi insine. Daca vrem sa aflam mai multe despre cine suntem, cine mai bine sa intrebam decat Creatorul nostru? Psalmul 139:14 ne spune ca suntem „facuti in mod infricosator si minunat” si numai Dumnezeu, care ne-a facut, ne poate arata tot ce dorim sa descoperim despre noi insine. Pe masura ce scriu in cartea mea Trezeste-te cu mirare, cu cat petrecem mai mult timp comunicand cu Dumnezeu in rugaciune, cu atat putem afla mai multe informatii minunate despre el. si pe noi insine. In loc sa folosim carti de tarot pentru a ne cunoaste mai multe, ar trebui sa-i rugam direct lui Dumnezeu sa ne arate mai multe despre cine suntem.

  4. Nu putem prezice cu adevarat viitorul prin carti de tarot, dar putem gasi speranta reala pentru viitor prin Dumnezeu. Citirea cartilor de tarot nu poate spune de fapt. ne rezerva viitorul. Realitatea este ca viitorul este imprevizibil pentru oameni. Numai Dumnezeu stie ce se va intampla. Dumnezeu ne va oferi toata indrumarea de care avem nevoie pentru a trece bine in viitor, inclusiv vise profetice, atunci cand ne rugam pentru calauzire. Daca avem nevoie de un sentiment de speranta cu privire la viitorul nostru, unde este mai bine sa obtinem asta decat Cel care controleaza timpul? In Ieremia 29:11-13, Dumnezeu promite: „Pentru ca stiu planurile pe care le am pentru tine”, declara Domnul, „planuri sa te prospere si sa nu-ti faca rau, planuri care sa-ti dea speranta si un viitor. Atunci ma vei chema si vei veni si ma vei ruga, iar eu te voi asculta. Ma vei cauta si ma vei gasi cand Ma vei cauta din toata inima.” Cel mai bun mod de a descoperi mai multe despre viitorul plin de speranta pe care Dumnezeu l-a planuit pentru noi este pur si simplu sa-l intrebam, prin rugaciune.

  Concluzie

  Cartile de tarot pot parea distractiv de incercat, dar sunt mai mult decat un simplu joc. Practicile de divinatie precum citirea cartilor de tarot ne pot duce la inselaciune si pericol. Din fericire, nu avem nevoie de carti de tarot cand avem un Dumnezeu iubitor care vrea sa comunice cu noi prin rugaciune. Numai Dumnezeu ne poate spune adevarul despre vietile noastre. Putem descoperi mai mult decat am crezut vreodata ca este posibil in relatiile cu Dumnezeu!

  Recente

  Related articles

  Vrei o consultatie de Tarot Instant?

  Afla acum adevarul la intrebarile care te framanta!

  Tarot Online. Specialisti nostri te vor ajuta.
  Prezicerea viitorului prin ghicitul in carti este la indemana ta.
  Apeleaza la tarotul online pentru aflarea destinului tau in toate amanuntele sale.