More

  Cat sunt de adevarate previziunile din Tarot?

  Universitatile si alte unitati de cercetare nu se grabesc sa cerceteze cat de adevarate sunt previziunile din Tarot sau vreo explicatie. Paradigmele a ceea ce este posibil si a ceea ce nu, exclud complet ideea de prezicere a viitorului. Daca Tarotul sau orice alta metoda veche de prezicere s-ar dovedi ca functioneaza, stiinta trebuie sa rescrie legile sale fundamentale ale naturii. Asta nu este deloc ispititor pentru oamenii de stiinta.

  Singura metoda prin care sa se examineze stiinta previziunilor din Tarot, ar fi cu statistici. Dar asta este dificil din mai multe motive. In primul rand, previziunile Tarotului sunt rareori. Daca sunt vreodata suficient de clare pentru a fi declarate in statistici. Nu este niciodata doar un da sau nu, sau orice alt raspuns fix. Cartile Tarot trebuie interpretate si asta face ca previziunile lor sa fie prea vagi pentru analiza stiintifica.

  Statistici versus sansa

  De asemenea, fundamentul cercetarii stiintifice cu privire la predictibilitate este repetarea: un experiment trebuie repetat, cu acelasi rezultat. Inainte de a fi testat asa, este doar o ipoteza. Previziunile tarotului sunt aproape imposibil de repetat, deoarece fiecare situatie este unica, iar tarotul ,,vorbeste” doar in raport cu o situatie unica la un moment dat.

  In astrologie, se foloseste graficul pentru horoscopul nasterii unei persoane sau evenimente, si acesta este acelasi pentru totdeauna. Graficul de nastere nu se schimba, astfel incat, abordarile statistice pentru testarea exactitatii astrologiei sunt posibile, desi nu sunt usoare.

  Desigur, se poate spune ca graficul nasterii in sine este o consecinta a intamplarii – modul in care planetele s-au aliniat, sa fie pozitionate la un moment dat in timp, asa cum se vede dintr-un anumit loc de pe pamant. Totusi, configuratia initiala ramane.

  Secretul sanselor

  Deci, cum functioneaza previziunile din Tarot, care lucreaza cu sansa ca ingredient principal, sa fie exacta cu privire la situatia prezenta a cuiva si viitorul apropiat? Ei bine, daca acesta este cazul, trebuie sa fie din cauza intamplarii.

  Teoria implicita pe care opereaza astfel de metode de previziune este ca sansa, nu este deloc sansa, ci un canal catre privirea adevarului dincolo de ceea ce mintea noastra poate atinge in mod normal. Ca si cum sansa este guvernata de un anumit sens, un plan superior pe care Universul in ansamblul sau il urmeaza. Ca si cum lumea este una proiectata de ceea ce de obicei numim o putere divina constienta.

  Tocmai de aceea, aceste metode de a prevedea viitorul au parut credibile oamenilor din trecut. Multe culturi, cu siguranta cele ale traditiei crestine, credeau ca o anumita putere metafizica cu o intentie specifica era ceea ce controla destinul.

  Inainte de Newton, Darwin si Einstein, oamenii ar fi avut mari probleme sa-si imagineze un univers condus numai de mecanismele legilor sale naturale, ca o masina mare care apare din nicaieri si cumva se construieste.

  Reflectie de sine

  Previziunile abordate cu ajutorul cartilor de Tarot sunt rar folosite in acelasi mod in care sunt facute descoperirile stiintifice. Nu ne incredem complet in modul in care ne alegem viata – nu e ca si cum am urca intr-un Boeing 747, avand incredere ca aplicatiile stiintei moderne ne vor duce la Tokyo sau cum luam penicilina, asteptand ca o boala medie sa inceteze.

  Majoritatea oamenilor au o abordare mai subiectiva a vietii. Ei considera previziunile prin Tarot sau orice alt mijloc – ca un instrument prin care sa reflecte o perioada asupra vietii lor, in ce situatie se afla si ce ar putea veni ulterior. Este un ajutor spre contemplare si nu un sistem prin care sa completati calendarul cuiva cu mult in avans.

  Recente

  Related articles

  Vrei o consultatie de Tarot Instant?

  Afla acum adevarul la intrebarile care te framanta!

  Tarot Online. Specialisti nostri te vor ajuta.
  Prezicerea viitorului prin ghicitul in carti este la indemana ta.
  Apeleaza la tarotul online pentru aflarea destinului tau in toate amanuntele sale.